torsdag 21 januari 2010

REGN SOM FÅR KATASTROFALA FöLJDER!

Guds frid kära vänner!

Vi ser nu att vattennivån nått upp över kanten till floden Mamore och bifloden Ibare (som flyter förbi Trinidad) vilket ger oss en klar indikation till vad som är på gång... ...öVERSVÄMNING!

Vi har redan fått notis om ett par hundra familjer som tvingats lämna sina hem då de riskerar att sköljas bort av floden. Bifloden Ibare är precis på väg att svämma över, händer det trycks vattnet tillbaka av Mamore och översvämning blir ett faktum!!!

Det har regnat stundom mycket kraftigt sedan kl. 12 igår oavbrutet. Alltså totalt 21 timmar!

Joseph, vår son, som var ett par dagar nedåt floden hos sina kusiner som bor längs med floden Ibare blev nästan bortsköljd tillsammans med dem igår då de hals över huvud blev tvungna att fly med båt tillbaka hit då floden gick över sina bräddar efter en snabb höjning (typ en flodvåg) av flodnivån. Detta sker om det samtidigt regnar kraftigt i inlandet kring huvudstaden La Paz och Cochabamba, vilket är fallet just nu.

Därför har redan tältläger börjat växa upp runt Trinidad som svampar ur jorden. De drabbade vädjar till oss om hjälp till mediciner, förnödenheter, träplank och bamburör till tillfälliga bostäder, presseningar, mm.
Vi försöker nu mobilisera en hjälpinsats tillsammans med församlingarna runt omkring.

Vill ni hjälpa oss med resurser så vi kan hjälpa de nödställda som snabbt växer i antal?

VI BEHöVER ISåFALL HJÄLPEN SÅ SNABBT SOM MöJLIGT!

Sätt in er hjälpinsats på PgNr. 482575-8!

Inga kommentarer: