lördag 10 januari 2009

BISTÅNDSANSÖKAN TILL BARNEN I VÅR VÅRD!

Vi är en missionärsfamilj som reste ut till staden Trinidad i norra Bolivia i augusti 2007 utsända av bl.a. Bergskyrkan i Hässelby för att göra en insats för de barn som drabbats av översvämningskatastrofen under februari till mars samma år. Vad vi inte visste när vi reste ut var att 2008 års regnmassor skulle överträffa alla rekord sedan mannaminne. Floden som gränsar till staden steg 15 meter över sin normala nivå.
Därför drog vi igång en aktion i förebyggande syfte i sammarbete med stadens myndigheter, militären, polisen, internationella organisationer samt andra samfund i regionen som vi döpte till ”Tvålens Mission – Tvålen tvättar oss utvärtes och Kristus tvättar oss invärtes”. Genom utdelning av tvål och hygienartiklar skulle smittospridningar kunna förhindras eller minskas rejält och förhindra en förebådande kolera, dengue, gula febern och malariaepidemi.

Vi fick senare veta att vår aktion minskade risken för smitta med uppemot 30% vilket var långt över förväntan, tack och lov. Detta tack vare att många hemma i Sverige förstod vikten av att finnas med som biståndsgivare mitt i katastroftillfället.

I dagsläget kan vi se tillbaka till en andrahands katastrof som orsakat mycket död och svårigheter för tusentals familjer. Detta har inneburit att vi fortsatt hjälpa tidvis uppemot 120 barnfamiljer som förlorat allt. Hjälpen har bestått av psykologisk, andlig, moralisk och akut livsmedels och sjukvårdshjälp. Denna insats har smittat av sig till fler församlingar som vill göra en insats för de allra fattigaste och drabbade. Än idag ser vi spåren av vad katastrofen ställt till med.

Därför ansöker vi om bistånd att kunna ge fortsatt hjälp enligt följande;

· Vi står i behov av fadderhjälp till uppemot 70 barn tillhörande ett trettiotal familjer.
· Vi har i katastrofens spår startat upp ett barnhem och lever tillsammans med flera barn i åldrarna 3, 5, 6, 8, 10, 12, 17 år och en som fyllt 18.
· Vi behöver hjälp för att bygga ett internat till de barn som förlorat båda fäderna eller övergivits i sökandet efter ett bättre liv utomlands.
· Dessutom behöver vi bistånd till en kontinuerlig hjälpinsats sedan april förra året då vi möter familjer med sina barn varje lördag och ger moralisk och psykologisk hjälp samt andlig vägledning.
Ja, detta är våra huvudsakliga behov vi hoppas Herren ska leda oss till att finna biståndsgivare.

FRAMTIDEN
Under det kommande året vill vi dra igång ett barnarbete för de allra minsta barnen, de som borde gå på dagis eller förskola. I den regionen vi bor i finns överhuvudtaget inget dagis eller förskola varvid de fattiga familjerna lämnar sina små instängda i husen för att söka någon syssla för att kunna ge familjen mat. Vi vill därför bygga ett kombinerat internat/dagis. Internatet är tänkt ska ge tillfällig bostad på kort/lång tid till de värst drabbade och misshandlade och utnyttjade barn. Dagiset ska ge plats åt de allra minsta för att slippa höra rädda barnskrik mellan husen och erbjuda mammorna hjälp med passning och pedagogisk fostran. Detta är tänkt att finnas i anslutning till kyrkan vi etablerat på orten.

Upplever du som läser denna blogg att du vill finnas med i en engångsinsats eller långsiktig insats är någonting du får ta ställning till.
Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi har sett och hört.

Vill du ge ett eller flera bistånd till barnarbetet rekommenderar vi att du sätter in ditt bidrag på;

PgNr. 482575-8
Alt. Swedbank, Clnr. 8150-5, Kontonr. 4664 191-6

VÄLKOMMEN ÅTER!

Inga kommentarer: